DHL Freight: Semestertrafik vecka 27-35 | Shipit.se

June 25th, 2024

DHL Freight: Semestertrafik vecka 27-35

1

Gäller alla internationella produkter

Under vecka 27-35 har DHL Freight semestertrafik. Det innebär att det kan förekomma att DHL upprätthåller deras trafik med lägre kapacitet och färre avgångar, och därmed i vissa fall längre ledtid än under normala veckor.

I deras utrikes trafik kan DHL påverkas på olika vis, men i exempelvis deras Tysklandstrafik går de ner till varannandagstrafik under vissa veckor. Under sommarperioden har DHL också att ta hänsyn till att färjeplatser för godstrafik reduceras, i vissa fall som till exempel till Storbritannien ställs vissa avgångar helt in.

Persontrafiken prioriteras på många färjelinjer, vilket kan leda till förseningar på trafiken till och från kontinenten och Finland/Baltikum/Centraleuropa under dessa veckor.

På kontinenten införs körrestriktioner för tung trafik under perioden i flera länder, till exempel i Frankrike, Tyskland, Polen, Österrike. Framför allt sker detta i samband med helger, vilket påverkar deras ledtider negativt. I bland annat Tyskland råder körförbud under lördagar från 1 juli till 31 augusti.

Medelhavsländerna, och i synnerhet Italien, stänger ner kraftfullt under augusti månad. Även de flesta DHL Freight-terminaler i Italien har stängt under dessa veckor. Information om exakt påverkan vet DHL först senare delen av sommaren.

Trafiken i Tyskland kommer att påverkas under EM i fotboll som pågår 14 juni till 14 juli. Parisregionen kommer att påverkas av OS 26 juli till 11 augusti och Paralympics 28 augusti till 8 september. Under dessa stora event samt både före och efter kan DHL leveranser påverkas med längre ledtider.

Oavsett om det gäller en bokning av inrikes- eller utrikestransport ber DHL er att under dessa veckor ha längre framförhållning med era bokningar samt säkerställa att era mottagare inte har semesterstängt. På så sätt kan DHL tillsammans säkerställa att godset kommer fram i tid. Om ni har frågor om ovan kan du kontakta DHL kundservice på 0771-345 345.