Finska fraktsuccén Shipit etablerar sig i Sverige | Shipit.se

February 1st, 2023

Finska fraktsuccén Shipit etablerar sig i Sverige

1

Shipit är en ny fraktlösning som med sitt agila arbetssätt och breda utbud av olika transporttjänster på kort tid gjort succé i Finland. Nu äntrar de den svenska marknaden.

Shipit är en ledande 4PL-plattform i Finland

Shipit tillhandahåller en one-stop-shop för våra kunders leverans- och logistikbehov. Vi uppskattar lättanvända tjänster som ger konkreta fördelar i vardagen. Det är därför vi gjorde det till vårt uppdrag att förenkla logistiken!

Shipit bygger framåtblickande fraktlösningar med omfattande logistik- och teknikexpertis. Varje dag använder tusentals företag våra tjänster för att förbättra sin logistikeffektivitet och affärsprestanda. Våra molntjänster är utvecklade för att tillgodose olika fraktbehov och fungerar smidigt på olika onlinekanaler & plattformar t.ex. WooCommerce, Shopify, etc.

Logistik kan vara komplext, ta tid och innebära många moment

Lari Pihlajapuro, vd på Shipit Oy Ab, såg ett behov av en transporttjänst som gör leveransen enklare, såväl för företag som för deras kunder. På fem år har de kommit att bli ett av Finlands snabbast växande IT-bolag, något som Lari tror kan förklaras av bra samarbetspartners – och att de har satsat mycket på sin kundtjänst. 

– Vi försöker alltid att arbeta så hands on som möjligt och möta kunden med flexibilitet och tillgänglighet. Det har skapat en organisk tillväxt, med nöjda kunder som rekommenderar vidare, förklarar han.

Tillgång till de vanligaste transportörerna

Förutom att ge tillgång till de vanligaste transportörerna på marknaden möjliggör Shipit att via integration flytta över all data från e-handlaren eller företagskunden till transportören.

– Allt för att göra processen så enkel och smidig som möjligt, säger Tomi Pesonen, Country Manager för Shipit Sverige.

Nya på den svenska marknaden

Shipit har funnits på den svenska marknaden sedan hösten 2022 och bland kunderna finns webbutiker som Tvättgiganten, Åre Chokladfabrik, Sandlund/Hossain och The Fascia Shop.

– Initialt riktar vi in oss på små och medelstora företag i Sverige, det kan vara e-handlare som snabbt vill komma igång med logistiken eller industribolag som har behov av att smidigt kunna skicka godspallar, förklarar Tomi Pesonen.

– Det är väldigt enkelt att komma igång vilket gör att tröskeln är låg för att testa nya marknader. Vi har kunder som har kommit igång bara på några minuter, avslutar Lari Pihlajapuro.

Om Shipit

Shipit grundades 2015 och har en omsättning på över 6,3 MEUR idag. Shipit har kontor i Helsingfors, Lahtis och Mariehamn samt Stockholm. Shipit är en av Finlands snabbast växande IT-bolag och är med på Deloittes lista på ”Technology Fast 50 2022 Finland. Shipit har över 20 000 användare och växer snabbt